De ideale gaming pc kiezen

De ideale gaming pc kiezen

Je hebt uiteraard een desktop pc of een notebook nodig om te gamen. Maar wat maakt een desktop of een notebook geschikt om te gamen? Dat zetten we hier eventjes kort op een rijtje:

Waarop moet ik letten voor een goede gaming pc?

  • Zoek een pc met een krachtige processor. Deze zorgt voor de nodige kracht en ondersteuning, tijdens het gamen. De laatste pc's en notebooks beschikken tegenwoordig over de zeer performante en snelle Intel® Core i7™ processor.

  • Let op de grafische kaart. De grafische kaart is van uiterst belang voor het gamen, want die zorgt voor het correct weergeven van vloeiende beelden op je scherm. Wanneer je midden in de actie bent van je videospel, zou je niet graag willen dat je avatar zich plots in schokken verplaatst naar een veilige schuilplaats. De grafische kaart wordt altijd aangegeven met "Nvidia" of "AMD" en een geheugen uitgedrukt in GB. Voor een optimale gaming, kies je het best voor een grafische kaart van min. 2GB.

  • Zorg dat de pc of notebook voldoende werkgeheugen heeft. Het werkgeheugen kan je vergelijken met ademruimte voor je pc of notebook. Een topsporter ga je ook niet laten sporten in een te kleine, gesloten omgeving, toch? 16GB werkgeheugen is al zeer fijn om te werken, meer is natuurlijk nog beter.

  • Een goede koeling zorgt voor een optimale werking. De meeste pc's, desktops en notebooks beschikken zeker over de voldoende ventilatoren of koeling, dus hoef je hier weinig voor op te letten. Wel moet je thuis natuurlijk ook jouw pc, notebook of desktop een goede plaats geven. Een gaming pc in een kast verstoppen, is zeker geen goed idee! Zorg voor een open ruimte, met zo weinig mogelijk andere zaken tegenaan je pc. De ventilator moet altijd vrij blijven om het overhitten te voorkomen.