APPLE HEEFT VERRAST EN TOCH WEER NIET

APPLE HEEFT VERRAST EN TOCH WEER NIET

Het was even uitkijken naar de nazomerse goednieuwsshow van technologie gigant Apple. Wat wisten we al, wat nog niet, maar vooral welk nieuws is er tussen de plooien gevallen? Er zijn de nieuwe iPhones. De 5S wordt de opvolger van de huidige 5. Heel spectaculair gaat dit model niet vooruit ten overstaande van haar voorganger. Een snellere chip, een betere camera met dubbele flits en vingerafdrukherkenning. Het wordt voor dieven nog moeilijker om met je gegevens aan de loopt te gaan. De stemmige zwarte case wordt nu aangevuld met een goud- en zilverkleurige versie.

Goedkoop

Dan was er de veelbesproken ‘goedkope’ versie van de iPhone. Nieuw zijn de gekleurde plastic jasjes die het toestel weer een stukje hipper te maken. Volgens kenners draait Steve Jobs zich nu om in zijn eigen graf. Verder draag het nieuwste iDevice de meeste kenmerken van de vorige iPhone 5. Alleen de camera werd weer een stukje beter. En zo blijft het toestel toch weer ‘high end’. De prijs zou al bij al nog niet zo laag uitvallen als verwacht, maar hierover zijn nog geen officiële gegevens bekend.

iWorks

In de marge liet Apple ook weten dat de nieuwe kopers van een iPhone of een iPad voortaan automatisch en gratis over de suite iWorks kunnen beschikken. Het is Apple zijn antwoord op Office van Microsoft. De suite bevat een tekstverwerker, een rekenblad en een presentatiemaker. Het is in uitgebreidheid lang niet te vergelijken met de webvesie van Microsofts Office, maar voor een gemiddelde gebruiker is iWorks meer dan voldoende.

Radio

Ook Apples muziekdienst iTunes Radio zal op 18 september haar debuut maken. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid samenvallen met de lancering van het nieuwe besturingssysteem iOS7. Deze langverwachte radiodienst gaat de concurrentie aan met diensten als Pandora, Spotify en Google Music. De kracht van iTunes Radio is dat je rechtstreeks vanuit je iTunes-account toegang hebt. Gebruikers krijgen toegang tot 200 radiostations, die zich bovendien aanpassen aan je persoonlijke luistergeschiedenis.

Kinderhoek

Tenslotte heeft Apple nog aangekondigd dat ze de Appstore gaat voorzien van een kinderafdeling. Deze wordt ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: jonger dan 5 jaar, van 6 tot 8 jaar en van 9 tot en met 11 jaar. Het ligt in de bedoeling van Apple om het downloaden van apps weer een stuk veiliger te maken. Iets waar ze steeds weer naar streven. De huidige ‘kinder’ rubriek gaat verdwijnen. Het zijn de ontwikkelaars die de app in de winkel plaatsen die bepalen onder welke leeftijdscategorie ze zullen vallen.

Reacties