DE SURFACE PRO 64 GB IN PRIJS VERLAAGD

DE SURFACE PRO 64 GB IN PRIJS VERLAAGD

Microsoft heeft haar tablets in prijs verlaagd. De Surface Pro kost nu 100 euro minder. En voor de 779 euro die nu nog op het prijskaartje staat, krijg je heel wat computer terug. De tablet van Microsoft is op het vlak van design zeker geslaagd. We zijn het met iedere gebruiker eens dat het oog ook wel wat wil, maar belangrijker is natuurlijk wat de Surface Pro allemaal kan. De tablet is uitgerust met een 3e generatie Intel® Core™ i5 processor. Doe daar nog Windows 8 Pro als besturingsysteem bij en je hebt in de Surface Pro de kracht die in eender welke klassieke desktop computer zit.

Tekstverwerken

Dat betekent dat het gebruik van Office 365 even vlot verloopt, als op de computer op je bureau. Op dat vlak moet je echt geen toegevingen doen. Het document dat je op kantoor bewerkte, kan je rustig thuis in de luie zetel afwerken. Maar het kan ook andersom. Studenten die thuis hun werkstuk klaar maakten, kunnen in de klas evenzeer dezelfde tools inzetten om verder te werken. En niet alleen Office draait lekker op de Surface Pro, alle apps – zelfs deze die veel kracht vereisen – doen het goed.

Geheugen

Met een gewicht van minder dan 700 gram is de draagbaarheid overigens een plezier. De geïntegreerde kickstand biedt ondersteuning en flexibiliteit in het werken en kijken. Er is een kickstand voor eender welke activiteit: tekstverwerking, film kijken of foto’s bewerken…. Het basisgeheugen van de tablet is 64 GB. Daarvan wordt een behoorlijke brok ingenomen door het besturingssyteem en de apps. Maar geen nood, met een microSDXC kun je tot 64 GB extra opslagruimte toevoegen. Voor zover je al niet je complete datacollectie op de cloud hebt staan.

Buitenwereld

Aan connectiviteit met de buitenwereld werd ook gedacht. Via de video-uitgang kan je alles ook op een groot scherm zien. Er is ook een klassieke USB-poort en Bluetooth 4.0, die zorgt voor kabelvrije verbindingen met draadloze muizen en headsets. De dubbele 2x2 MIMO antennes staan in voor een betrouwbare internet verbinding. En met de naar voren en achteren gerichte 720p HD-videocamera’s trek je de buitenwereld naar de binnenkant van je Surface Pro. In de kickstand is het mogelijk om handenvrij te Skypen of te videochatten.

Reacties