DE TREIN IS ALTIJD EEN BEETJE REIZEN

DE TREIN IS ALTIJD EEN BEETJE REIZEN

RailTime, de handige app van Infrabel is voortaan ook beschikbaar in een versie voor Windows 8 op tablet, smartphone en op de nieuwste generatie van computers. Met deze gratis app in de Windows Store, zijn reizigers in staat om met hun iDevice de meest recente informatie van het Belgische spoorwegnet te raadplegen. Handig is dat je van eender welk apparaat, of het nu een smartphone, tablet of een klassieke computer is. Je hebt toegang tot alle informatie via één en hetzelfde systeem. De versie voor Windows 8 is ook voorzien van een paar nieuwe snufjes.

Klassieker

De basis blijft natuurlijk de bestaande mogelijkheden in RailTime. Zo kan je zoeken per station, traject en trein. Maar je kan ook alle recente informatie opzoeken over mogelijke storingen en incidenten op het Belgische spoorwegnet. Vervolgens kan je in functie van de zoekresultaten met behulp van RailTime een alternatieve reisweg plannen.

Delen

Snel en eenvoudig je reisweg met je vrienden en familie delen is een nieuwkomertje. Eens je een rit heb gepland waar vrienden of familie mee moeten opstappen, kan je vanaf nu kan je met de functionaliteit “Share Charm” in Windows 8 je reisweg en het uurrooster delen met al je contacten. Dit gaat snel en eenvoudig per email of via de sociale media. Het volstaat om op de bijbehorende link te klikken zodat iedereen in real-time dezelfde informatie krijgt. Je kan bovendien deze informatie ook direct in je nota’s toevoegen zoals bijvoorbeeld in een OneNote document.

Controleren

Eens gepland, kan je ook de realiteit met een schuin oog in het oog houden. Dankzij deze nieuwe “Snap View” toepassing, die specifiek werd ontwikkeld voor Windows 8, kan je nu niet alleen verschillende taken op je computer tegelijk uitvoeren, maar tegelijkertijd ook het uur van je trein blijven zien. Snap View zorgt er voor dat de RailTime applicatie altijd zichtbaar en up to date blijft aan de zijkant van je scherm. Eens je met RailTime een reisweg uitgestippeld hebt, krijg je Pushberichten wanneer er iets verandert met je trein.

Reacties