Digitaal briefjes plakken

Digitaal briefjes plakken

Bij Google zitten ze niet stil. Onlangs was er het nieuws dat hun rss-lezer afgevoerd zal worden en kijk, vandaag lanceren ze een nieuw product: ‘Google Keep'.

Google keepHet gonsde al van de geruchten en de webpagina van Google Keep verscheen al even online. Maar nu is de applicatie Google Keep officieel gelanceerd. Er is natuurlijk de specifiek webpagina die in je Google account zit ingebakken. Deze kan je ook rechtstreeks benaderen via https://drive.google.com/keep/. Voor iedereen met een Androidtoestel (Android 4.0 en hoger) is er ook Google Keep app waarmee je al je notities en dergelijke kunt uploaden naar je eigen ruimte op Drive en ze overal kunt gebruiken.

De notitie app

Keep is een notitie-applicatie waarmee je notities maakt en synchroniseert. De app lijkt op het eerste gezicht met veel vergelijkbare diensten zoals de notitie-applicatie Evernote. Maar de versie van Google blinkt uit in strakheid en vooral eenvoud. Niet te veel toeters en bellen, gewoon dat wat je nodig hebt. Je maakt een notitie, je maakt een lijstje en je voegt eventueel een afbeelding toe. En zo heb je alle functies gehad. Maar meer doe je eigenlijk ook al niet op de beruchte post-it nota’s.

Gekleurde notities

Een notitie kun je een andere kleur geven, zoals we dat ook kennen van de bekende Post-It-blaadjes. De todo-lijstjes die je kan maken zijn voorzien van check-boxes die je kunt afvinken als je het onderwerp hebt afgewerkt. Het is zelfs mogelijk om een notitie in te spreken. En internet zou internet niet zijn, mocht je de notitie niet kunnen delen. Google Keep heeft een directe integratie met Google Drive. Hier kun je ook al je notities bekijken maar ook bewerken.

Reacties