Een betaalbare tablet

Een betaalbare tablet

Met de Acer Iconia B1 haal je zeker niet het neusje van de zalm binnen in de grote wereld van de tablets. Maar voor deze prijs krijg je meer dan voldoende meerwaarde aangeboden.

Wie zijn eerste stapjes in de wereld van de tablets wil zetten is met dit model van Acer zeker niet verkeerd vertrokken. Met een beeldscherm van diagonaal 7 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels, beschik je over een behoorlijk beeld. Het touchscreen is ook gevoelig voor meerdere vingers tegelijkertijd.

Recente Android

Hoewel de Iconia B1 een instapmodel is, wordt het door Acer van een recente Androidversie voorzien. De tablet draait op Android 4.1, zonder al te veel extra franjes. Acers belangrijkste toevoeging, zijn de sneltoetsen naar belangrijke instellingen in het notificatiescherm. Combineer dit met een 1,2 GHz dual-core processor, en je kan met deze tablet aardig uit de voeten met de meeste apps.

Voldoende geheugen

De Iconia B1 komt in twee varianten, met 8GB of 16GB opslagruimte. Kom je daar niet mee toe, dan kan je het geheugen van de tablet nog makkelijk uitbreiden via een microSD-kaartje tot 32 GB. Er is geen sleuf voor een simkaart voorzien, dus verbinden met het internet kan alleen via wifi. Bluetooth is dan wel weer aanwezig.

Videobellen

Acer heeft de Iconia B1 enkel de voorkant van een eenvoudige camera voorzien. Deze volstaat ruimschoots om te videobellen. Langs de achterkant zit in de Iconia B1 geen camera. Maar een tablet is ook niet bedoeld om te fotograferen. Als je al deze aspecten combineert met de schitterende prijs, dan kan niemand nog ooit zeggen dat de wereld van de tablets buiten het handbereik ligt!

Reacties