Een fotogeheugen van een terabyte

Een fotogeheugen van een terabyte

In de wereld van de gratis software is er weer behoorlijk wat in beweging. Google presenteerde onlangs nog maar weer een nieuwe kaarttoepassing , Facebook is voortdurend haar berichtenmuur aan het verbouwen en vandaag kwam Flickr.com beiden even overdonderen.

Flickr.com is een webgebaseerde toepassing om foto’s te bewaren en te delen. De voorbije jaren heeft deze dienst behoorlijk wat aan populariteit gewonnen. Maar het had een paar kleine nadelen. Je kon vrienden maken en foto’s delen. Maar echt het gevoel hebben dat je in een sociale context aan het opereren was, had je niet. Bovendien was de gratis versie beperkt tot maximaal 200 foto’s. Wilde je meer, dan was het bijbetalen geblazen.

Massaal
Met de nieuwe ‘look and feel’ van flikr.com val je van de ene verbazing in de andere. Van de beperking van 200 foto’s is geen sprake meer. De tijd dat je bij Google nog blij was met enkele gratis gigabytes is voorbij. Elk account bij Flickr is vanaf nu voorzien van standaard een terabyte aan geheugen. Bij een resolutie van 6.5 megapixel, spreken we over meer dan een half miljoen foto’s die je kan bewaren en delen.

Hoge resolutie
Bovendien worden je foto’s ook op de servers van Flickr ook in hoge resolutie bewaard. Niet voor de eerste aanblik natuurlijk, dan zou de webstek ontiegelijk traag worden. Maar de mogelijkheid is voortaan wel standaard aanwezig voor wie dat ene familiekiekje in alle scherpte wil zien. Bovendien heb je nu één centrale plek waar je alle foto’s kan bewaren. Mits een internettoegang zijn ze op elke computer of mobiele iDevice beschikbaar. Ineens in een aan het scherm en de kwaliteit van de verbinding aangepaste grootte.

Fotomuur
Maar het wordt nog leuker. Ieder account wordt nu voorzien van een berichtenmuur. Neen, geen tekst, wel een opeenvolging van foto’s die je vrienden geplaatst hebben. Zo kan je van hen visueel elk stapje door de wereld volgen. En uiteraard is het mogelijk om commentaar te geven en foto’s leuk te vinden. Je moet het echt eens uitproberen. Na alle fratsen van Facebook is dit weer een unieke ervaring. En het kost je geen cent!


www.flickr.com

Reacties