EEN KINGSTON MICRO SD ALS EXTRA OPBERGKAST

EEN KINGSTON MICRO SD ALS EXTRA OPBERGKAST

We organiseren ons leven steeds meer met draagbare elektronica. Of het nu over een digitaal fototoestel gaat, een mp3 speler of een tablet, we hebben heel veel gegevens die we draagbaar willen krijgen en houden. Een Kingston micro SD kan hier de oplossing bieden. Waar vroeger een klassieke desktop computer het centrum was van ons digitaal leven, is dat grondig veranderd. Bij de eerste digitale fototoestellen werden de foto's steevast op de harde schijf gezet en het kleinere geheugen van het fototoestel werd gewist. Bij een mp3-speler vonden we het nog geen tien jaar terug in de tijd, meer dan normaal dat je voor je het huis verliet, eerst op je desktop de liedjes die je dezelfde dag wilde beluisteren selecteerde. Het geheugen van de mp3 speler was te klein om alle muziek te bewaren.

Grotere geheugens


Vandaag zijn de geheugens van al die apparaten een stuk groter geworden. Maar die mobiele apparaten zijn ook voorzien op het plaatsen van geheugen kaarten zoals de Kingston micro SD. We willen alle muziek meenemen, dus kiezen we voor de grootste versie van 64 GB. Of we willen onze foto’s langer binnen handbereik houden. Veel fototoestellen kunnen tegenwoordig on-line foto’s delen zoals bijvoorbeeld op Flickr. En dan heb je natuurlijk graag de foto’s bij de hand. Op een geheugenkaart natuurlijk. We verwezen al eerder in het artikel over de SURFACE PRO tablet van Microsoft waar standaard 64 GB aan boord zit, maar waar steeds met een geheugenkaart 64 GB extra aan toegevoegd kon worden.

Snelheid primeert


En combineer je meerdere kaarten, dan is de opbergkast ongelimiteerd. Waar moet je op letten als je een geheugenkaart aanschaft? Wel twee elementen zijn zeer belangrijk. Vooreerst is er de snelheid. Fotobestanden worden steeds groter door het gebruik van steeds nauwkeurigere lenzen op fototoestellen. Dus is de snelheid waarmee een geheugenkaart zich laat beschrijven belangrijk. Anders gaan foto’s te lang in de wachtrij staan en mis je misschien dat ene leuke moment. De Kingston micro SD is een microSDHC van klasse vier. In mensentaal betekent dit dat je 4MB per seconde kan wegschrijven. Voor een gemiddelde foto heb je dan minder dan een halve seconde nodig.

Zekerheid voor eeuwig


Een tweede aspect is natuurlijk de zekerheid dat je data blijft bestaan. Want we bewaren des te meer, des te langer op kleine geheugenkaartjes. En laten we eerlijk zijn. Hebben we overal een back-up van? Neen, dus moet de kwaliteit van de kaart van die aard zijn dat je nooit spijt hebt je gegevens zoals foto’s, maar ook documenten die je op de tablet hebt gemaakt, onverhoeds bent kwijtgeraakt. Een Kingston micro SD opereert onder extreme temperaturen van -25 tot 85 graden Celsius (laat zo een kaart in de zon onder een autoruit liggen) en worden duurzaam getest voor ze de fabriek verlaten. Bovendien dragen ze met een eeuwigdurende 100 procent terugbetaalgarantie.

Reacties