EEN POST OP FACEBOOK KRIJGT EEN NIEUW LEVEN!

EEN POST OP FACEBOOK KRIJGT EEN NIEUW LEVEN!

Facebook is een leuke tool om met je vrienden te communiceren. Even kort inloggen en verder je bericht in je status tikken en weg is ie. Niet helemaal weg, het staat wel te pronken op je berichtenmuur.

En op de muur van je vrienden. Alles is zichtbaar, inclusief de tikfout. En dan is er geen mogelijkheid om daar iets aan te doen. Of je moet het bericht in de vuilbak kieperen en opnieuw beginnen. Maar de snelle reageerders werden ook afgevoerd. Niet bevorderlijk voor je vriendschappen.

Verbeter

Sinds kort heeft Facebook een logische functionaliteit ingevoerd. Voortaan kan je geplaatste berichten bewerken. Deze mogelijkheid vind je in het uitklapbare menu onder het driehoekje rechtsboven je bericht. De statuspost verschijnt in een schermpje waar je de tekst kan bewerken. Handig. Maar toch kan je niet alles verbergen. Het blijft toch een stukje big brother die Facebook. Je post krijgt de status bewerkt en wie daar op klikt, die kan de complete historiek opvolgen. Maar beter dit dan niets.

Vul aan


Je kan deze functionaliteit niet alleen gebruiken voor het verbeteren van fouten, je kan er natuurlijk ook mee spelen. Naargelang de tijd vordert, kan het zijn dat je bericht een echte update verdient. Vroeger moest je dat dan doen in een reactie op je eigen bericht. Voortaan kan je dat rechtstreeks doen. En zo valt je nieuwe ontboezeming weer extra op. Wat weer nieuwe reacties teweeg brengt waardoor je door de nieuwe sortering van Facebook weer naar de bovenkant van de muur klimt. Experimenteren maar!
Op dit moment is het bewerken enkel nog maar mogelijk op de website en in de Android-app. Deze functie komt later beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Wijzigingen in foto-onderschriften en reacties waren overigens al mogelijk.

Reacties