EEN SMARTPHONE MET GRIEP?

EEN SMARTPHONE MET GRIEP?

Neen, dit is geen grap. Onze computer beschermen we tegen virussen en alle mogelijke bedreigingen. Maar heb je al ooit gerealiseerd dat je smartphone al even gevoelig kan zijn voor virussen? Voor je het beseft vat je iDevice een serieuze griep.

slot


Je smartphone is meer dan alleen maar een telefoon. Het is een vestzak computer geworden met e-mail, documenten, foto’s en zelfs banktoepassingen. Het is dan ook niet te verwonderen dat misdadigers zich meer en meer gaan interesseren voor dit segment van de digitale wereld.
Vuistregels
Nu zijn er enkele vuistregels die je al een eind verder helpen om veilig te blijven in de mobiele wereld. Let op welke apps je downloadt. Op de Apple Store loop je weinig risico. Daar wordt immers elke app grondig gescreend voor het gepubliceerd wordt. Op Google Play gebeurt de screening pas achteraf. En zo kun je ongewild een boosdoener op je telefoon installeren. Installeer daarom alleen maar apps die van bekende huizen komen. Of wacht enkele dagen na het verschijnen, dan is het kaf meestal uit het koren gefilterd.

Antivirus


Maar beter is dat je een antivirus app installeert op je telefoon. Norton Multi-Device die je voor je computer hebt aangeschaft, kun je ook inzetten voor je smartphone of tablet. NORTON Mobile Security 3.0 is zelfs specifiek ontwikkeld voor draagbare media. In essentie hebben deze programma’s enkele vaste functies. Ze bieden de mogelijkheid voor het maken van een back-up en het herstellen van je contacten. Geen overbodige luxe bij een crash. Ze beschermen je Android apparaat tegen virale bedreigingen. En ze tonen de locatie van je toestel op een kaart. Ideaal om het lief te controleren, maar ook goed om een gestolen toestel terug te vinden.

Externe bron


Naast het beschermen tegen virussen, malware en andere mobiele bedreigingen, biedt de software van Norton ook de mogelijkheid om mobiele spam te elimineren door ongewenste telefoontjes en berichten te blokkeren. Maar nog belangrijker is de automatische scan van gedownloade apps en app-updates op bedreigingen. Worden deze gevonden, dan maakt het slimme programma ze onschadelijk. En dan is er nog een andere bron voor een mogelijke besmetting. Hoe vaak wissel je geen geheugenkaarten uit met vrienden om bijvoorbeeld muziek te delen? NORTON Mobile Security 3.0 laat je toe om een SD-geheugenkaart automatisch op bedreigingen te scannen op het moment dat je de geheugenkaart in je iDevice steekt.

Reacties