Eenvoudig bellen met Viber

Eenvoudig bellen met Viber

Als we met de computer bellen, dan kennen we maar één naam: skype. Maar er is nog een gratis alternatief dat onlangs door het verschijnen van een desktop app, meer dan het overwegen waard geworden is.

ViberSkype is handig voor het bellen, maar Microsoft is het handige programma langzaam maar zeker aan het positioneren als een uitgebreide boodschap en chatbericht verzender. Bij Viber ging het net andersom. Vanuit de chatdiensten werden ze een volwaardige telefoonapplicatie.

Alle platformen

Het Israëlische Viber heeft apps voor zowel Windows als Mac uitgebracht. Met die apps kun je alles wat je met de oorspronkelijke mobiele apps van Viber ook al kon. Het bijzondere aan Viber is dat ze nu voor elk mobiel en desktop platform een app hebben. Je kunt er natuurlijk mee chatten, in een één op één gesprek of in een groepsgesprek. Daar is vandaag tegenwoordig niets meer bijzonder aan.

Naadloos wisselen

Maar in het geval van VoIP-telefoongesprekken wordt Viber pas echt bijzonder. Het is namelijk mogelijk tijdens een gesprek naadloos te schakelen tussen smartphone en je desktop. Met een druk op een wissel-knop verplaatst het gesprek zich van je iDevice naar je computer op je bureau. Of omgekeerd. Dat is natuurlijk handig wanneer je een gesprek begint op de desktop en er plots vandoor moet.

Spontaan in je adresboek

Ook kun je, net als in Skype, tussen desktop-apps videochats voeren. Als je op de desktop in een videochat zit en je wisselt naar je mobiel, dan gaat het gesprek voorlopig nog zonder video verder. Binnenkort zou dit ook nog mogelijk worden. Een ander voordeel van Viber is de naadloze integratie met je contacten. Geen aanmeldingen en vriendschapsverzoeken. Iedereen die met Viber in connectie staat, wordt automatisch zichtbaar in je adresboek. Je kunt zo aan de babbel!

Hier kan je proberen!

Reacties