Er is nu ook Google Music

Er is nu ook Google Music

Zo kunnen we onze noorderburen eens geweldig jaloers maken. Belgen kunnen ondertussen al wel aan de slag met Google's muziekdienst, maar in Nederland moet men nog even geduld oefenen, voor ze de concurrent van iTunes kunnen omarmen.

Google MusicGoogle Music ging in 2011 in de VS van start en vorig jaar volgden de eerste grote Europese landen. Ondertussen werd een aantal nieuwe landen aan het lijstje toegevoegd. Zo hebben wij nu ook toegang tot de muziekdienst, waarmee je tot 20 duizend audiobestanden in de Google-cloud kan opslaan en streamen. De muziekdienst is in het Nederlands beschikbaar.

Cloud

Via Google Music kan muziek in Google Play aangekocht worden en kan er zelf muziek geüpload worden. Google Music biedt onbeperkte opslag voor muziek die gekocht is via Google Music. Voor muziek die zelf vanuit eigen cd’s of harde schijf wordt geüpload is er een maximum van 20.000 nummers.

Desktop

Muziek die beschikbaar is in Google Music kan via de website of de Android-app beluisterd worden. Voor beiden is er een apart programma te downloaden. Bij installatie van Google Play op je desktop wordt er om gegevens van een kredietkaart gevraagd. Er gaat geen geld af, tenzij je veel muziek gaat kopen. Deze weg wordt gevolgd om te controleren of je wel in het juiste land woont.

Android

Het leuke aan de Android app is, dat je het geheugen van je telefoon niet moet belasten. Mits een wifi of een G3 verbinding kan je steeds al je muziek beluisteren waar je jezelf op dat ogenblik ook bevindt. En de app is nog zo slim om de bitrate van de gestreamde muziek aan te passen aan kwaliteit van je verbinding. Maar er bestaat tevens ook de mogelijk om muziek offline te zetten op je Android telefoon en tablet om zo ook buiten het bereik van internet, naar muziek te kunnen luisteren.

Google Music

Reacties