Goodbye MSN!

Goodbye MSN!

Op het ogenblik dat Microsoft de internetdienst Skype inlijfde gonsde het al van geruchten. Dit zou de nieuwe ‘messenger' worden. Vandaag is het zo ver.

Microsoft ontwikkelde in 1999 zijn eigen chatdienst die de naam MSN Messenger meekreeg. Deze chatdienst was immens populair en werd wereldwijd massaal gebruikt. Het heeft altijd moeten opboksen tegen concurrenten zoals ondermeer Yahoo Messenger, maar de babbelservice heeft onmiskenbaar - vooral onder de jeugd - een plek verworven. Het leverde zelfs een nieuwe term op: “laten we ‘MSN’n”.

Skype in

In 2011 kocht Microsoft Skype op voor 8,5 miljard dollar. Logisch de bestaande Messenger in vraag werd gesteld. Skype heeft heel wat meer mogelijkheden. Vandaag laat Microsoft aan de Belgische gebruikers weten dat ze wereldwijd stoppen met de bestaande Messenger-service. Alleen in China blijft Messenger beschikbaar. Het wordt verkocht als een samenvoegen van de functies van Messenger en Skype.

Automatisch

Als je als gebruiker een update uitvoert naar Skype en je je aanmeldt met een Microsoft-account krijg je je bestaande contactpersonen binnen handbereik. Je kunt dan net als voorheen een chatten of een videochat voeren. In een overgangsperiode blijft Messenger op dezelfde manier werken als nu. Alleen zal je via een banner actief uitgenodigd worden met een melding om Messenger bij te werken. Alleen word je hiermee naar de installatieprocedure geleid voor het installeren van Skype en het automatisch verwijderen van Messenger.

Mobiel

Maar voorlopig kan je gewoon blijven chatten als voorheen. Als de dienst volledig stopt, dan kunnen Messenger-gebruikers zich niet meer aanmelden en kunnen alleen maar bijwerken naar Skype. Skype is beschikbaar op iPhone, Android en binnenkort ook op Windows Phone 8.

Reacties