Google Maps 2.0 nu ook ideaal voor iPad!

Google Maps 2.0 nu ook ideaal voor iPad!

Google is aan een inhaalbeweging bezig. Waar ze snel met een app voor iOs boven water moesten komen toen Apple zijn eigen kaarten het primaatschap toekende, hebben we nu een applicatie die volwassen is.

Na vorige week een grote update voor de Android-versie uitgebracht te hebben, heeft Google nu diezelfde update uitgerold voor de iOS-versie van die app. Het belangrijkste is dat deze nieuwe versie met rugnummer 2.0 volledig bruikbaar is op iPad. Dat was de vorige versie ook al, maar het bleef behelpen met een opgeblazen scherm, dat eigenlijk bedoeld was voor de iPhone. De huidige app sluit ook zeer sterk aan bij Google Maps, zoals we het overigens op ons klassiek scherm gewend zijn.

Uitzicht

De interface van de vernieuwde applicatie ziet er werkelijk een stuk gelikter uit. Daarnaast is de realtime navigatie waarbij de route wordt aangepast aan de drukte op de weg een grote verbetering. Google belooft ook automatische meldingen van ongelukken en het hierbij horende aanpassen van de route. En zo wordt navigeren weer een stuk gemakkelijker op onze smartdevices. We zijn benieuwd wat het antwoord zal zijn van de klassieke routeplanners.

Extra info

Als je op de locatie bent aangekomen, kan je met een soort verkenfunctie heel wat informatie ophalen. Er zijn de recensies van de personen die je vooraf gingen. Handig om te weten welk restaurant je best binnenstapt. Op dat niveau is ook Google Streetview bereikbaar en krijg je een goed zicht op de omgeving. Tegelijkertijd worden informatieve links ter beschikking gesteld. Wat is de webstek van de locatie? Welke zijn de openingsuren? Deze bruikbare informatie wordt soms ook aangevuld met een binnenhuiskaart. In België is dit momenteel nog geen vetpot. Voor de luchthaven van Zaventem is er wel al een summiere versie. Dat wordt dus uitkijken voor de volgende update!

Reacties