Google neemt Gmail onder handen

Google neemt Gmail onder handen

Google gaat met de grove borstel door het uiterlijk van Gmail, met de introductie van tabbladen voor de webversie en mobiele apps. Gebruikers krijgen zo een voorgesorteerde inbox.

toolbar

E-mails komen soms met bakken binnen en je inbox kan dan nogal chaotisch worden. Google komt met de oplossing over de brug: aan de hand van enkele tabbladen kunnen gebruikers nu overzicht houden in hun nieuwe inbox van Gmail.

Standaard
Gmail krijgt standaard tabbladen voor ‘gewone mails’, sociale netwerken, aanbiedingen, fora en software updates. Maar je kan natuurlijk ook zelf beslissen welke tabbladen je toevoegt in je mail. Afzenders markeer je snel en handig zodat hun mailtjes altijd in hetzelfde blad terechtkomen.

Volgens Google kan je zelf bepalen hoeveel tabs er in beeld komen. Je kan ook mails voorzien van een ster, zodat ze in het hoofdvak verschijnen.

Smartphone
Het nieuwe postvak is ook geschikt voor tablets en smartphones. Het is geheel aanraakvriendeljk en haalt zijn inspiratie bij Google Now, de real-timedienst die de zoekmachine met de komst van Android 4.1 Jelly Bean introduceerde. De nieuwe interface in iOS-versie zal verschijnen zodra er goedkeuring is van Apple.

De zoekmachine vraagt aan de gebruikers om het instellingenmenu in de gaten te houden, herkenbaar aan het symbool van het tandwiel. Binnenkort verschijnt daar de optie ‘Configure inbox’ of ‘Inbox instellen’.

Wie geen zin heeft in een stevige verandering en liever trouw blijft aan het huidige uiterlijk van Gmail, kan natuurlijk zijn oude mailbox blijven houden. De nieuwe Gmail-inbox wordt geleidelijk aan uitgerold. Bekijk hier al een voorproefje.

Reacties