Het boodschappenlijstje

Het boodschappenlijstje

We kennen allemaal ons boodschappenlijstje waarmee we in het grootwarenhuis rondlopen. In de tijd van de smartphones is dat natuurlijk een beetje passé.

Naast dat boodschappenlijstje hebben we op kantoor vaak een ‘todo’ lijstje liggen waar we met de pen bijschrijven en schrappen. En als we niet opletten circuleren er verscheidene van die lijstjes op onze werktafel, thuis in de keuken en op het nachtkastje. In tijden van internet zijn er natuurlijk voor dit eenvoudig probleem degelijke oplossingen.

Er zijn diverse webbased ‘todo’ lijstjes met bijhorende applicaties voor smartphones te vinden die het bijhouden van dergelijke lijstjes elegant ondersteunen. We belichten er graag twee die er bovenuit steken en stiekem onze voorkeur wegdragen.

Denk aan de melk

‘Remember the milk’ is de oudste en bekendste onder de internetlijstjes. Het is een compleet product dat alle denkbaar mogelijke functies heeft ingebouwd. Je kan specifieke lijstjes aanleggen die je met tags kan toewijzen aan diverse verschillende aspecten in je leven. Een lijstje voor de boodschappen, eentje voor het werk in de tuin of gewoon de schraplijst voor op het werk. Je kan de lijsten per onderwerp groeperen, maar je kan ze ook op dagbasis sorteren.

Compleet

Met de nodige alarm functies, herinneringen en extra notities heb je hiermee werkelijk een krachtige digitale organisatiehulp om je leven door te komen. Voor de melkman bestaan er apps voor iOs, Androïd en Windows. Verder is de app ook gelinkt aan Google Calendar, Outlook en Twitter. Zo kan de buitenwereld mee volgen waarmee je nu zou moeten bezig houden...

http://www.rememberthemilk.com/

Nog te doen

De uitgebreidheid van ‘Remember the milk’ is tegelijkertijd ook haar nadeel. Veel bleef er niet meer over van het klassieke stukje papier met bijhorend potlood. In Zwitserland dacht men er ook zo over en ontwikkelde men ‘Teuxdeux’. Hier ging men gewoon terug naar de basis. Met een eenvoudige rustgevende lay-out die ook door Google had bedacht kunnen worden laten ze je toe om op dagbasis taken te noteren, te verschuiven en te schrappen.

Ooit eens

Onafgewerkte taken worden automatisch naar de volgende dag verschoven. Maar je kan ze ook in de ‘ooit nog eens te doen’ bak droppen. Het nadeel is dat je natuurlijk zelf je lijst ter hand moet nemen om ze bij te werken. Het voordeel is dat je in één oogopslag weet waar je aan toe bent. Voor ‘Teudeux’ is er reeds een iOs app beschikbaar. Voor de andere platformen is het nog even geduld oefenen.

http://teuxdeux.com/

Reacties