INSTAGRAM NU OOK VOOR WINDOWS 8

INSTAGRAM NU OOK VOOR WINDOWS 8

De applicatie, reeds van Android en iOs gekend voor haar fotofilters, is sinds kort ook beschikbaar voor Windows 8 De kern van de app leeft van het bewerken van foto's door middel van voorgedefinieerde filters. Deze pareltjes ga je natuurlijk niet voor de buitenwereld verborgen houden. Dus het delen op de verschillende sociale netwerken is zo mogelijk een nog grotere hype. Instagram begon als foto-applicatie voor iOS en is later gevolgd met een android-applicatie. Weer een stapje verder werd een videofunctie. In 2012 werd Instagram, dat inmiddels ruim 150 miljoen gebruikers heeft, overgenomen door Facebook, de moeder van alle sociale netwerken. De Windows 8 versie was al een tijdje aangekondigd. Op de pagina waar je deze kan downloaden wordt echter nog steeds de beta-status gehanteerd.


Nog niet compleet

Dat betekent niet dat je rekening moet houden met het feit dat het programma vastloopt. Wel met het feit dat alle functionaliteit nog niet volledig in de Windows app ingebouwd is. Rechtstreeks vanuit de app foto’s nemen is bijvoorbeeld nog niet mogelijk. Maar uitgebreidere updates zullen volgen.

Foto’s kijken

Wel is er Instagram Live voor Windows 8. Je bekijkt de foto’s van het sociale netwerk zonder dat je daar een account voor nodig hebt. Je kan foto’s zoeken op tags en op locatie. Voor het bekijken van de foto’s op Instagram bekijken is dit handig hulpmiddel.

Het wordt nog leuker

Instagram heeft wel nog plannen in de toekomst. De wereldwijde geruchten willen dat het platform nog deze maand gaat uitgebreid worden met een chatfunctie, net zoals bij snapchat. Andere geruchten willen dan weer dat er een foto-afdrukservice in aantocht is. Het is in ieder geval een app om in het oog te houden!

Reacties