Internet Explorer 10 nu ook voor Windows 7

Internet Explorer 10 nu ook voor Windows 7

Het was even wachten, maar de nieuwste versie van Internet Explorer is nu ook beschikbaar voor Windows 7. Microsoft is gestart met de updates van de installaties die IE9 op de desktop hebben staan.

Internet Explorer 10De nieuwste versie van de browser was reeds standaard aanwezig op de nieuwe installaties van Windows 8. Dat was natuurlijk belangrijk met de ervaring die Microsofts nieuwste versie van het operating system aan het computeren verbond. Windows 8 kan niet zonder een excellente browser.

Snelheid

Maar Internet Explorer 10 is nu ook in 95 talen voor Windows 7-gebruikers beschikbaar. De komende weken zal de browser via de Automatische Update functie worden verspreid. Volgens Microsoft is vooral de snelheid in IE10 ten opzichte van IE9 drastisch verbeterd. Websites zouden tot 20% sneller worden geladen. In tijden van het ‘hier en nu’ is dat zeker niet onbelangrijk. Als je her en der op de diverse fora je oor te luisteren legt, wordt dit ook bevestigd. Gebruikers die een tijdje geleden Internet Explorer om die reden links lieten liggen, stappen nu weer terug over op de software van Microsoft.

Privacy

Er is nog een reden waarom je misschien wel (terug) voor Internet Explorer 10 wil kiezen. Heel wat websites plaatsen cookies die voornamelijk bedoeld zijn om je surfgedrag te analyseren. Welke pagina’s bezoek je op de website en hoe lang blijf je er hangen? In extreme gevallen zullen ze via de aangeboden links je zelfs volgen naar andere webstekken. Formeel is dit, zonder toestemming van de internaut verboden. Vandaar dat je de laatste tijd op zowat alle webstekken van die vervelende toestemming popups krijgt. In Internet Explorer 10 voor Windows 7 staat de Do Not Track standaard ingeschakeld. Zo geeft de browser een signaal aan websites, dat gebruikers niet op het web gevolgd willen worden.

Ondersteuning

Eén van de grootste problemen met de vorige versies van Internet Explorer was de magere ondersteuning van een reeks webstandaarden waar de andere browsers wel mee overweg konden. Webstekken werden bij het laden daardoor soms behoorlijk verminkt. Op dit vlak werd er een serieuze inhaalbeweging gerealiseerd. De nieuwe browser ondersteunt meer dan 30 nieuwe moderne webstandaarden. Voor de kenners sommen we even op: de animaties en overgangen in CSS3 lopen nu vlot en de responsive page lay-outs (de webstie wordt aangepast aan het scherm waarmee je kijkt) worden ook beter afgehandeld. HTML 5 formulieren en de HTTML5 sleep en plaats functie voor aanraak gevoelige webstekken werken ook beter.

Reacties