IOMEGA STORCENTER IX2 ALS TOTAALOPLOSSSING

IOMEGA STORCENTER IX2 ALS TOTAALOPLOSSSING

De 21ste eeuw gaat met verve de geschiedenis in als het era van de grote digitale sprong. Alles, maar dan ook alles is digitaal geworden. Van vinylplaten spreken we al lang niet meer, compactdiscs zijn nu mp3 bestanden. En hoe lang is het al geleden dat je nog een foto op glanspapier in handen hebt gehad? NAS: Dat betekent dat iedere mens een behoorlijke hoeveelheid digitale informatie heeft om te bewaren. Het stopt immers niet met muziek en foto's. Er zijn nog digitale filmbestanden, al onze presentaties, gescande documenten, de groei van het aantal GB's is niet meer te stuiten. Twintig jaar geleden leefden we nog met megabytes. Tien jaar geleden werden het giga- en vandaag spreken we van terra. De Iomega IX2 Storcenter in onze aanbieding is goed voor 4 TB!


NAS


Kan je ze nog geteld krijgen? De usb-stick die thuis rondslingeren en de verschillende draagbare harde schijven die door het huis slingeren? Om nog niet te spreken over het geheugen van de verschillende iDevices die overvol zitten en niet echt een reserve leven leiden op een backup? Wel, dan is het tijd dat je thuis een klein beetje investeert in een apparaat dat in de zakelijke wereld reeds lang in gebruik is: een NAS-server

NAS wat?


De Iomega StorCenter IX2 is een compacte NAS server voor thuisgebruik met plaats voor 2 harde schijven. Wij staken er in het totaal 4TB in. NAS staat voor ‘Network Attached Storage. Dat is een computer dat je in een (draadloos)netwerk opneemt met geheugen spelen als enige taak. De Iomega StorCenter IX2 werkt met een eigen gebruiksomgeving die de naam EMC LifeLine meekreeg. Voor de kenners, EMC LifeLine is een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat je kunt benaderen via je internetbrowser.

Thuis


Voor de thuisgebruikers, deze computer komt met een webomgeving waarmee je intuïtief de computer kunt configureren en de harde schijven kan aanspreken. Kan je met een Applecloud of een Google Drive overweg, dan zal deze NAS server al snel geen geheimen meer voor je kennen. Je kan nu eenvoudig back-ups van je bestanden maken en films en foto's veilig op de NAS bewaren. Het systeem integreert gemakkelijk met Facebook, Twitter en YouTube. En als surplus kan je met Personal Cloud overal ter wereld met een internetverbinding bij je bestanden op je Iomega StorCenter IX2.

Reacties