IOS7 IN ZICHT, MISSCHIEN EVEN WAT GEDULD AUB!

IOS7 IN ZICHT, MISSCHIEN EVEN WAT GEDULD AUB!

De nieuwste versie van Apples mobiele operating system iOS7 is in volle uitrol. De nieuwe look and feel kunnen verleidelijk lonken, maar ga niet halsoverkop upgraden… Het is van alle updates van iOS misschien wel de meest ingrijpende. Al was het maar dat de gebruikersinterface compleet op de schop werd genomen. De icoontjes van de apps zien er een stuk soberder uit, de knoppen werken net dat tikkeltje anders en zo is de gebruikers ervaring voor oog en vinger even wennen. Voeg daarbij de geweldige upgrade van de camera-app met de nodige filters en iTunes Radio en je hebt genoeg redenen om er snel bij te zijn. Maar wees wel even voorzichtig.


Back-up

Als je aan de upgrade begint, dan kan je deze automatisch laten verlopen zonder je aan je computer gekoppeld hangt en iTunes de regie voert. In dat geval is het meer dan wijs om je bestanden – foto’s en documenten – op een veilige plek te bewaren als extra veiligheid. Het mocht maar eens mislopen. Als je via iTunes werkt, dan maakt deze volgens het normale scenario een veiligheidscopie die je achteraf bij problemen kan terugzetten.


Opgeladen en WiFi

Bovendien is er dan ook een verbinding met de elektriciteitstoegang. Anders moet je er zorg voor dragen dat je iDevice goed opgeladen aan de overgang begint. Zonder stroom vallen tijdens de update is een kleine ramp. En let er op dat je via WiFi met internet verbonden bent. Tenminste als je niet wil dat je G3 abonnement in één ruk is opgesoupeerd.


Noteren van gegevens


Tijdens het upgraden van je iOS overschrijft versie 7 van Apple de vorige versie. Dat wil zeggen dat een reeks van instellingen verloren gaan. De download is immers universeel en weet bijvoorbeeld niet bij welke provider je aangesloten bent. Daarom is het handig om vooraf de inloggegevens van je mobiele abonnement te noteren. Vaak hebben providers hiervoor al speciale hulppagina’s voorzien. Je bent natuurlijk niet de eerste die iOS7 ambieert.


Niet alle functionaliteit?


Besef ook dat hoe ouder je apparaat is, hoe groter de kans is dat je iOS7 zelfs niet kan installeren, of niet van de volledige functionaliteit kan genieten. Draai je nu al versie 6, dan moet je geen zorgen maken. Maar vanaf versie 5 en ouder – dus je hebt geen iPhone 5 - zijn bijvoorbeeld de filters niet beschikbaar. Daarnaast is iOS7 ook onder de motorkap ingrijpend anders. Voor ontwikkelaars van apps betekent dit behoorlijk wat aanpassen. Het zal de komende weken op dit vlak updates regenen. En daarom is het misschien net zo verstandig een paar weken geduld te oefenen.

Reacties