Je smartphone als Photoshop bewerker

Je smartphone als Photoshop bewerker

We hadden al een ‘light' versie, maar vanaf nu is Photoshop als koningin der fotobewerkers ook beschikbaar op de smartphone.

photoshop smartphoneTot vandaag moest je over een tablet beschikken als je alle toeters en bellen van Photoshop wilde gebruiken. Nu kan je het onderweg ook op je smartphone met eender welke foto die je maakte. Afbeeldingen manipuleren op de smartphone kon reeds langer met andere concurrende apps. Maar met Photoshop kan je oneindig veel meer.

Met lagen

De smartphone versie die nu beschikbaar is voor de iPhone- en Android-telefoons moet qua functionaliteit niet onderdoen voor de tabletversie van Photoshop. In het begin is het even zoeken om de verschillende opties tevoorschijn te toveren op je telefoonscherm. Maar eens je dit gewend bent, kan je snel aan de slag met de lagen, filters, effecten en selectietools om van je afbeeldingen een echt kunstwerk te maken.

Verven met vingers

Onder de verschillende tools heb je niet alleen schilder effecten, maar met de verschillende filters kan je de penseelstreken – of moeten we vingerstreken zeggen – een apart effect meegeven. Daarnaast kan je in een wip tekst toevoegen aan je foto’s. In deze app is het ook gemakkelijk om foto’s met elkaar te combineren. Niet zomaar plaatjes onder elkaar zetten, maar met de vingertoppen in de ene foto een fragment selecteren om in de andere foto te kleven. Een schitterende wijze om de nodige grappige foto’s te genereren.

Centraal bewaren

En zoals steeds vaker in de wereld van de smartphones komt ook de cloud hier om de hoek te kijken. Als je een recente versie van Photoshop op meerdere toestellen hebt staan, kan je met de Adobe Creative Cloud je werk delen tussen je smartphone, tablet, pc of Mac. Een gratis lidmaatschap bij deze Creative Cloud is al goed voor 2GB aan ruimte. Dat is ook nodig. De app van Photoshop laat toe om foto’s in hoge resolutie, tot 12 megapixels, te manipuleren.

De Photoshop app kost 4,49 euro voor zowel op de iPhone als op Android-smartphones.

Reacties