MAAK EEN CARTOON VAN JEZELF

MAAK EEN CARTOON VAN JEZELF

De laatste weken zien we in de berichten muur van Facebook steeds meer cartoons opduiken. Is iedereen opeens potlood en papier gaan hanteren, of zit er meer achter? Ja, er zit meer achter! Het stripprogramma Bitstrips bestaat al enkele jaren, maar nu er niet alleen een Facebook app van deze cartoongenerator gelanceerd werd, maar er ook een app beschikbaar is op de Appstore en Google Play, is dit kleinood aan een opmars begonnen. Miljoenen gebruikers zouden zich op deze nieuwe gadget gestort hebben. Het is net alsof je ‘The Sims', een ander populair spel, met jezelf kan spelen.

Avatar

Het principe is eenvoudig. Je creëert eerst voor jezelf een avatar. Dat is je alter ego in cartoonvorm. Daarvoor kan je met een wizard via verschillende schermen helemaal jezelf boetseren. De keuze aan kleuren en vormen is haast onuitputtelijk. En we moeten toegeven, het resultaat is verbluffend gelijkend, weliswaar met wat vergrootte kenmerken. Dat is al het eerste gedeelte van het plezier. Met dit alter ego kan je profiel photo op eender welk sociaal medium wijzigen. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook verwerken in de handtekening van je e-mailprogramma.

Tekenen

Als je avatar klaar is, dan kan je jezelf in een cartoon nestelen. Het principe is eenvoudig. Je kiest een achtergrond, dat tegelijkertijd een thema bevat. Je voegt een commentaar en eventueel een tekstballon toe en je wijsheid is klaar om de wereld te veroveren. Wil je je vrienden betrekken in het verhaal? Dan moet je eerst je Facebookvriend die ook een Bitstrip avatar heeft selecteren en vervolgens dezelfde truc opnieuw toepassen. Het is leuk en zelfs een beetje verslavend. Vandaar die vele stripmomenten die je leven kleuren!

www.bitstrips.com

Reacties