MAAK MET FACEBOOK JE EIGEN JAAROVERZICHT...

MAAK MET FACEBOOK JE EIGEN JAAROVERZICHT...

Met het nieuwe jaar worden we gebombardeerd met jaaroverzichten. Wat er in de wereld gebeurt is belangrijk. Maar wat er in ons leven is gebeurd in 2013, dat moeten we toch ook in de verf zetten... En waarom je vrienden niet een terugblik gunnen op het voorbije jaar aan statusupdates, foto's, maar ook berichten waarin je door je vrienden getagd werd. Nostalgie van de bovenste plank. Hoe doe je dit? Wel zorg er voor dat je ingelogd - is dat ooit anders - bent op Facebook en surf naar https://www.facebook.com/yearinreview. En de ingebouwde app doet ineens al het werk.

Delen met vrienden

Je kun dit overzicht zelfs delen met je vrienden. De keuze wordt wel door Facebook zelf gemaakt. Je hebt geen invloed op hetgeen opgenomen werd. Maar als je het overzicht bestudeert, dan blijkt het algoritme toch een voorkeur te hebben voor die berichten die het voorbije jaar de meeste actie hebben gekend in de vorm van ‘likes’ en reacties. Ook moet je niet ongerust zijn over wie wat ziet. De oorspronkelijke privacy settings blijven ongewijzigd. Je vrienden krijgen alleen dat te zien wat ze vroeger al zagen.

Kijken naar vrienden

En een jaaroverzicht van je vrienden? Wel, als ze die van hunzelf gedeeld hebben, dan verschijnt die op je eigen berichtenmuur. Kijken maar en ontdekken hoeveel jullie samen beleefd hebben. Heb je liever een overzicht waar al je vrienden in voorkomen? Surf dan even naar https://www.facebook.com/yearinreview/friends en wees verwonderd over hoeveel er in een mensenjaar met vrienden kan gebeuren!

Reacties