Microsoft onthult Windows 8.1

Microsoft onthult Windows 8.1

Microsoft heeft eindelijk Windows 8.1 officieel aangekondigd. Na maanden onzekerheid en veel vragen, volgt nu het antwoord. Ja, de startknop komt terug, maar die werkt niet zoals iedereen dat al jaren gewoon is. Ook het systeem krijgt in het algemeen heel wat verbeteringen.


Windows 8 startWindows 8.1, ook wel Windows Blue genoemd, brengt je meteen naar het startscherm bij het opstarten. Dat scherm kan je volledig personaliseren met een eigen achtergrond. Als je niet kan kiezen tussen al die foto’s, maak je een fotoslideshow via het lockscreen om af te spelen.

Toestellen

Het startscherm wordt dus een stuk flexibeler. Microsoft introduceert twee nieuwe tegelformaten, nieuwe manieren om het ‘Alle apps-scherm’ te gebruiken en nog handiger: je kunt de indeling nu koppelen aan je Microsoft-account, zodat je op alle toestellen dezelfde startconfiguratie krijgt.

Het verslepen van tegels is een stuk eenvoudiger gemaakt. Je kan nu elke tegel indrukken met de muis om in de bewerkmodus te komen. Je kan meerdere tegels tegelijk selecteren en verslepen, ontpinnen, of van de harde schijf verwijderen.

Apps

Ook als je niet kan kiezen tussen je apps, heeft Microsoft een oplossing bedacht. Applicaties kunnen nu op meerdere manieren naast elkaar getoond worden. Je kan meerdere schermen gebruiken en de grootte van de apps aanpassen. Die apps worden trouwens ook niet meer standaard aan het startscherm toegevoegd, maar wel in een overzicht geplaatst.

Internet

De nieuwe versie krijgt Internet Explorer 11. Wie met zijn Microsoft-account inlogt, krijgt automatisch zijn oude instellingen op een nieuw toestel terug. De zoekfunctie Bing wordt ook nog geïntegreerd.

Wanneer de update voor iedereen beschikbaar is, is nog niet duidelijk. Eerder werd wel al bekend gemaakt dat een testversie uitkomt op 26 juni, en dat de update gratis is voor eigenaars van Windows 8.

Reacties