Nieuwe Xbox One bundelt alle home-entertainment

Nieuwe Xbox One bundelt alle home-entertainment

Gamers kunnen eindelijk opgelucht adem halen: de nieuwe Xbox One is er! Na weken van geruchten stelde Microsoft gisteren de opvolger van de spelconsole Xbox 360 voor.

xboxHet nieuwe toestel is Xbox One gedoopt en moet alle home-entertainment in een ultiem centraal systeem plaatsen. Games, muziek, films, apps, internet, televisie,… De nieuwe Xbox bundelt alle nieuwigheden! Straf: je kan tussen al die functies switchen door je stem te gebruiken. Wie vaak de afstandsbediening kwijt is, hoeft nu alleen maar de titel van een programma te zeggen en de Xbox doet de rest…

Skype

Ook om het toestel in te schakelen hoef je enkel de woorden ‘Xbox on’ te zeggen, en meteen verschijnt een home screen met al jouw favoriete programma’s en spellen. Verder kan nu ook een man twee dingen tegelijk met ‘Snap’. Bekijk die actiefilm terwijl je skypet met je vriendin of terwijl je zelf mee vecht in een spel. Het is trouwens de eerste keer dat je groepsgesprekken kan houden op Skype met je televisie!

De controller kreeg een flinke opknapbeurt, terwijl de console misschien iets minder fraai oogt. Maar het is natuurlijk de binnenkant die telt, en daar maakt Microsoft veel goed mee: een 8 GB-geheugen en een harde schijf van 500 GB. Blu-ray en drie USB-poorten ontbreken niet en vergemakkelijken het gebruik alleen maar! Kortweg gesteld: de Xbox One is simpel, gemakkelijk en snel.

Bewegingsbesturing

Samen met de nieuwe Xbox komt er ook een nieuwe versie van Kinect, dat via camera’s en sensoren bewegingsbesturing mogelijk maakt. Hij neemt 30 beelden per seconde op en heeft een 1080p-camera. Volgens Microsoft is de nieuwe Kinect zo nauwkeurig dat hij zelfs de hartslag van de gebruiker zou kunnen registreren.

Wanneer de Xbox gelanceerd wordt op de markt en wat de prijs precies gaat zijn, is nog onduidelijk. Maar Microsoft maakte wel duidelijk dat de console dit jaar nog in de winkels ligt, ongeveer samen met de Playstation 4 van aartsrivaal Sony. Meer informatie vind je op http://news.xbox.com

Reacties