Nog even een goedkope upgrade naar Windows 8

Werk je nog met een oudere versie van het besturingssysteem van Windows? Dan is het goed om de kalender in het oog te houden. Nog tot 31 januari is het mogelijk om tegen een voordelig tarief een upgrade aan te schaffen.

Microsoft wil iedereen zo snel mogelijk migreren naar Windows 8. Daarvoor hebben ze een voordelige prijs strategie uitgewerkt voor iedere computergebruiker die nog met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt. Tot eind januari kan je voor 29,99 euro een upgrade naar Windows 8 Pro downloaden. Daarna zullen de prijzen stijgen. Voor de Belgische markt is er nog geen officiële bevestiging, maar er circuleren bedragen van 119,99 euro voor de standaard en 199,99 euro voor de PRO versie.

Assistent

Je kunt de upgrade eenvoudig downloaden. Om dit proces te begeleiden heeft Microsoft een Upgrade Assistent klaargezet. Klik op deze link om die assistent naar je computer te halen. Volg de instructies in de Upgrade Assistant om vast te stellen of je pc geschikt is voor Windows 8 Pro. Op dat ogenblik is er nog geen aankoopverplichting. Maar dan ben je wel zeker dat je computer voldoet aan de eisen. Volg daarna de stappen die je begeleiden bij het kopen, downloaden en installeren.

Opletten

Natuurlijk is het goed - neen, moet je jezelf verplichten - om eerst een goede back-up te nemen van je bestanden op je computer. Al je teksten, spreadsheets, foto’s en wat je nog belangrijk vindt moeten eerst gekopieerd worden. Hoewel de upgrade gemaakt is om perfect te draaien, is het zeker niet verkeerd om ermee rekening te houden dat er iets kan mislopen. Vooral bij versies die ouder zijn dan Windows 7, wordt het OS op de harde schijf compleet overschreven. Een upgrade van Windows 7 naar 8 is iets minder drastisch. Daar kan je ook de bestaande apps behouden.

Reacties