Nog even wachten op de nieuwe Windows

Nog even wachten op de nieuwe Windows

De grote update van Windows 8 werd aangekondigd voor eind augustus. Stilaan wordt het duidelijk dat deze bijgewerkte versie van windows pas binnen een paar maanden voor het grote publiek beschikbaar zal zijn. Dat melden nu steeds meer gezaghebbende bronnen. Eind augustus zou de nieuwe versie al beschikbaar zijn voor de fabrikanten om te testen. Maar de gebruiker moet allicht nog tot eind oktober moeten wachten. Zo zal deze nieuwe versie een jaar na de lancering van de vorige beschikbaar worden. Dat past perfect in de plannen van Microsoft om jaarlijks met een nieuwe versie van het besturingssysteem op de markt te komen.

Start!

Ondertussen is er ook steeds meer duidelijkheid hoe het nieuwe systeem er zal uitzien. Kort na de lancering vorig jaar regende het klachten. De startknop was verdwenen en dat was verrekt onhandig. Deze zou nu terugkomen. Alleen zal het blijkbaar geen echte terugkeer zijn van die startknop. Het zou een soort van link naar de vroegere look van de interface worden.

Navigatie

Maar er is ook gewerkt aan een verbetering van de navigatie. Niet alleen zijn er aanpassingen in de gebruikersinterface, er is nu ook een helpfunctie die gebruikers die de weg kwijt zijn terug op het juiste pad zetten. Ook kan je in de nieuwe versie rekenen op een sterk verbeterde interactie tussen de knoppeninterface en het toetsenbord en de muis. Dat is zeer belangrijk voor de gebruikers op desktop.

Integratie

In de nieuwe versie wordt opnieuw een stap gezet naar een verdere integratie tussen je desktop en het internet. Skype is nu standaard ingebouwd. Bellen via internet is langzaam maar zeker een standaard aan het worden. Die integratie zou zelfs doorgedrongen zijn in Windows e-mailapplicatie. In de fotoapp heeft Microsoft een rechtstreekse integratie voorzien met SkyDrive. Hiermee slaat men dezelfde weg in die ook het macOs al insloeg met iCloud. Het Operating System versmelt met het internet.
Helaas is het nog even wachten voor al dit nieuws, maar wees gerust, het zal de moeite waard zijn!

Reacties