Nog maar eens een andere lay-out op Facebook

Nog maar eens een andere lay-out op Facebook

De ontwikkelaars van Facebook blijven voortdurend sleutelen aan de Lay-out van hun pagina's. Er is alweer een nieuwe update in aantocht.

De focus komt steeds meer te liggen op de kleinere kring aan vrienden waar je dagelijks mee converseert. Een grote groep met vrienden vervaagt de band wegens de stortvloed aan nieuws. Je kon dit al voor een stuk beperken, maar nu kan je radicaal een eigen kleine kring uitbouwen. Je Facebook binnen de Facebook dus. Maar er is nog meer…

Facebook stroom

Nieuw jasje

Het nieuwsoverzicht laat ongeveer nog hetzelfde zien als eerst, maar toont het in een nieuwe ‘look and feel’. De berichten krijgen een nieuw jasje en zijn nu levendiger en kleurrijker. En het wordt duidelijk dat Facebook meer en meer nadruk legt op beeld. Zo gaan ze de concurrentie aan met een flickr.com en vooral pinterest.com. Deze laatste is een snelgroeiend sociaal medium dat nadruk legt op het beeld.

Overzichten

De veelheid van berichten zijn moeilijk te sorteren. We moeten onze berichtenmuur verteren in de volgorde dat ze gespekt wordt door onze vrienden en de betalende vrienden van Facebook. Nu passen de ontwikkelaars van Facebook hier voor de eerste keer een mouw aan. De nieuwe lay-out beschikt over de mogelijkheid om alles in overzichten weer te geven.

Vier stuks

Daarvoor krijg je vier mogelijkheden. Ja kan kiezen voor vrienden met een overzicht met daarin alles wat je vrienden gedeeld hebben. Er is ook de keuze foto’s. Dat is een overzicht met alleen foto’s van vrienden en pagina’s die je leuk vindt. Geluid is een nieuwe insteek. Met muziek krijg je een overzicht met nieuws over de muziek waar je naar luistert. En met abonnementen verschijnt er een overzicht met actueel nieuws van sites die je leuk vindt en personen waarop je bent geabonneerd.

De nieuwe lay-out wordt geleidelijk aan ingevoerd. Je kan nu al eens gaan piepen op http://www.facebook.com/about/newsfeed voor een preview. En onderaan staat er een knop waarmee je jezelf op een wachtlijst kan plaatsen.

Reacties