Panda houdt surfen veilig

Panda houdt surfen veilig

Eén derde van de computers in de wereld zijn in 2012 in aanraking gekomen met virussen. Dat heeft een onderzoek van Pandalabs uitgewezen. En tegenwoordig komen die virussen allemaal binnen via het internet. Daar speelt de nieuwe Panda Internet Security 2013 op in.

PandaMaar deze software doet nog veel meer dan alleen maar virussen buiten de deur houden. Het zorgt ook voor een veilige omgeving om in te surfen en beveiligt desgewenst ook je bestanden. We sommen enkele opmerkelijke functies en eigenschappen op...

Alles in de cloud

Over internet moet je niet alleen in termen van nadelen spreken. Het heeft ook enorme voordelen. Met deze editie van Panda Security is ook de cloud ingezet. Waar vroeger alle definities van virussen op je harde schijf stonden, bevinden die zich nu op het wereldwijde web. Dat heeft een paar voordelen. Je bestand is altijd ‘up to date’, daar zorgt Panda voor. Je spaart ruimte op je harde schijf. En mocht je onverhoopt toch nog een nieuw virus oplopen, dan is de databank niet geblokkeerd. Handig toch!

Ook tegen moderne boeven

Tegenwoordig lees je steeds meer over ‘pishing’ (bankfraude) en ‘trojans’ (valse kopieën van de schermen van je banksoftware). De internet boeven hebben ondertussen ook wel door dat steeds meer mensen zich beschermen met virusscanners. De pishing technieken en bank-trojans zijn geen echte klassieke virussen. Maar als ze toeslaan, dan kan dit je heel wat ellende berokkenen. Panda Internet Security geeft deze ondingen geen kans.

Bestanden beschermen

Je zou bij een anti-virus programma niet dadelijk denken aan een back-up. Maar Panda Internet Security laat duidelijk zien dat ze veiligheid heel erg breed te interpreteren. Het beschermen van lokale bestanden is een nieuwe functionaliteit. Je zult nooit meer wanhopig zoeken naar die dierbare vakantiefoto die je achteloos had verwijderd. Je kan nu opgeven welke bestanden beschermd moeten worden en waar ze opgeslagen moeten worden. Dat kan een externe harde schijf, maar ook een opslagruimte op internet zijn. De software van Panda maakt achter de schermen eenvoudig back-ups van die belangrijkste bestanden.

Reacties