Rekenmachine nodig maar niet bij de hand? Er is de hidden calculator van Google!

Rekenmachine nodig maar niet bij de hand? Er is de hidden calculator van Google!

Heb jij wel eens een rekenmachine nodig of moet je dringend weten hoeveel euro die laptop kost in euro's in plaats van dollar of Britse pond? Google is veel meer dan alleen maar een zoekmachine en helpt jou ook met je wiskundige taken met zijn verborgen calculator.

google_calcWist je dat Google een fijne verborgen feature heeft? Typ maar eens in ‘3 + 3 =’ en Google biedt je meteen het antwoord. Je kan het ook gewoon in letters typen, als dat voor jou gemakkelijker is. Maar ook heel wat moeilijkere sommetjes zijn geen enkel probleem. Vanaf nu kan je moeiteloos antwoorden op de vraag ‘((3*256)+7)*2’, wat uiteraard 1.550 is.

Complexiteit
Sommige berekeningen zijn te ingewikkeld voor je gewone rekenmachinetje, maar Google bewijst zich nog maar eens als zoekmachine. Ook enkele functies zoals sinus en cosinus zijn geïntegreerd. Gebruik eenvoudige codes zoals ‘sine 30’ om de sinus van dertig te berekenen bijvoorbeeld.

Ook iets complexere problemen zoals twee tot de twintigste macht, of de vierkantswortel van 287 zijn gemakkelijk te berekenen. Ook hier zijn weer eenvoudige sneltoetsen zoals ‘sqrt (287)’. Dat eenvoudig telmachinetje op je werk zal dus ferm onderdoen aan Google’s rekenmachine!

Eenheden
Omdat Google veel eenheden kent, kan je de rekenmachine ook gemakkelijk gebruiken als conversiehulp. Wil je vriendin online shoppen in Amerika, laat haar dan gebruik maken van Google om haar duidelijk te maken dat 150 USD wel erg veel is voor een t-shirtje...

Ook graden omzetten naar Fahrenheit, of een hoeveelheid gram omzetten naar kilogram. Google heeft zo veel opties dat het moeilijk is om ze allemaal op te noemen. Een ding kunnen we alvast concluderen: wie heeft nog een rekentoestel nodig, als je kan rekenen op Google’s hidden calculator!

Reacties