SAMENWERKEN IN IWORKS

SAMENWERKEN IN IWORKS

Het blijft bewegen in de wereld van de office pakketten. Microsoft lanceerde een grote update nadat Apple aankondigde haar suite gratis te leveren bij elke iOS device. Vandaag heeft Apple met een nieuwe versie een extra belofte waargemaakt waarbij iWorks zeker niet moet onderdoen voor Office 365. Bij de presentatie van de nieuwste iPad Air werd er ook verteld dat het binnenkort mogelijk zou worden om samen te werken in iWorks. Vandaag is dat in een beta-vorm realiteit geworden. Op eender welk toestel, is het nu een iPhone, een iPad of een Macbook, je kunt een document delen en samen bewerken.

Delen

Het is zelfs nog een tikkeltje straffer. Je moet niet eens over bijvoorbeeld het tekstverwerkingsprogramma Pages of iCloud beschikken om samen te werken. Een webbrowser is voldoende. De eigenaar kan zijn document delen door het versturen van een specifieke link. Dan kan iedereen het document benaderen en bewerken. Dat is misschien ook wel een nadeel. Daarom moet je zeker niet vergeten om na het project het delen af te zetten.

Overzicht

Je kunt aan een duidelijk paneel zien wie er op dat moment aan het werken is in het document. Iedere deelnemer krijgt een kleur toegewezen, zo zie je telkens wie waar aan het werken is. Een document met meerdere cursors. Het is even wennen. Het bewerken gebeurt in real time. De gebruikers kunnen ook het document downloaden als een Word-document of een PDF. En als je een presentatie gedeeld hebt, dan kan eenieder dezelfde slides presenteren zonder dat er documenten over en het weer gestuurd moeten worden. Iedereen beschikt over dezelfde - maar vooral de meest recente - presentatie.

Reacties