Schat aan informatie op je Iphone

Schat aan informatie op je Iphone

Voor bijna de helft minder centen kan je tegenwoordig de grote woordenschat van de Dikke van Dale aanschaffen op je Iphone. Vaarwel taalblunders, want de applicatie werkt grotendeels ook zonder internet.

De dagen dat iedereen een Van Dale op de boekenplank had staan, lijken nu helemaal voorbij. De uitgeverij bracht in 2012 een rits applicaties uit van de woordenboekenreeks.

Ook de Dikke van Dale is nu beschikbaar voor de Iphone. De app beschikt over handige functies waarmee je kan zoeken bij benadering, binnen een tekst of specifiek artikel. Taalblunders zijn verleden tijd door de ‘autosuggestie’ en joker. Met de uitgebreide info over synoniemen en literaire citaten kan je bovendien nog eens indruk maken op vrienden en collega’s.

Relatieve rekening

Met het prijskaartje van 79,99 euro behoort de applicatie niet tot de goedkoopste in zijn soort. Maar je kan natuurlijk geen appels met peren gaan vergelijken. Je krijgt immers toegang tot een schat aan informatie. Bovendien mag je niet vergeten dat de papieren kolossen je makkelijk 150 euro armer maken.

Royaal volume

De toepassing van het woordenboek van de Dikke van Dale beschikt over maar liefst 238.000 trefwoorden, 320.000 betekenissen en 138.000 voorbeelden. De content van het programma leunt bijzonder goed aan bij de papieren versie en is volledig up to date. Met alle functies in het achterhoofd, hebben de makers een bewonderenswaardige prestatie geleverd met de relatief eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. Je moet wel 183MB downloaden voor je ermee aan de slag kan.

De apps zijn nu beschikbaar voor iOS in de Apple App Store. Versies voor de Ipad en Android volgen later.

Reacties