Treinticket in je smartphone

Treinticket in je smartphone

De trein is altijd een beetje reizen. En om die reis te vereenvoudigen heeft de NMBS reeds een tijdje een app ter beschikking voor smartphones. Vandaag gaat het nog een stapje verder.

Het uitzoeken van een reisroute kan meteen bekroond worden met een aankopen van een treinticket via je smartphone. Deze nieuwe functionaliteit is vandaag al ter beschikking van de bezitters van een iPhone en iPad. Android komt kortelings aan de beurt.

Antwoord via SMS

Net zoals het al op de mobiele webstek van de NMBS mogelijk was, is het nu hetzelfde mogelijk op het kleine scherm vanuit de app. Zo vermijd je de rijen aan de loketten of ben je een gesloten stationsloket te slim af. De prijs is identiek, daar moet je het gebruiksgemak zeker niet voor laten. De aankoop wordt bevestigd met een sms die het eigenlijke te scannen etiket bevat. Deze procedure zorgt er ook voor dat je niet vals kan spelen. Als je pas begint met het kopen van je treinticket in het zicht van de aankomende controleur, dan is misschien de trein wel op tijd, maar de sms nooit!

Reisadvies

De app van de NMBS kan nog veel meer. Je kan met je smartphone een reisadvies laten uitdokteren waarbij de trein natuurlijk centraal staat, maar waar ook het voor- en natraject met bus en tram aan bod komt. Zelfs het laatste stukje te voet wordt meegenomen. En natuurlijk gebeurt dit vanuit de actuele plaats waar je staat. Daarvoor werd ooit de gps uitgevonden.

Vertragingen

Met de app kan je ook je reis zelf opvolgen. Er is een real-time connectie met de treintabel. Je krijgt de juiste aankomst- en vertrektijden in de stations op je scherm. Handig als je wil controleren of een aansluiting nog steeds haalbaar is. De storingen op het net zijn ook in real-time raadpleegbaar. Je trein zal daardoor niet dadelijk spontaan vanzelf op tijd rijden, weten waar je aan toe bent is ook al veel waard. En blijft trein reizen toch ook een beetje avontuur.

Reacties