Verander je smartphone in een muis

Verander je smartphone in een muis

Neen, geen echte muis met oortjes en een knabbelend snuitje. Wel een muis om je laptop aan te sturen.

droid_padHet wordt steeds leuker, al die devices die met elkaar praten of die leuke nevenfuncties aannemen. In de iOs omgeving zijn er heel wat spelletjes die een combinatie van een iPhone en een Ipad integreren. Scrabble is zo een leuke toepassing. De iPad is het centrale letterbord. De iPhone bevat de letters die je voor je neus hebt staan.

Technologie van de bovenste plank

Digitale stereoketens hebben tegenwoordig voor de gebruiker apps klaarstaan om tussen internet radio en de mp3 verzameling op de computer te schakelen. Er is maar één enkele voorwaarde aan verbonden. Je moet over een wifi verbinding kunnen beschikken. Dat geldt ook voor de Androïd app die van je smartphone een touchpad muis maakt. Zo heb je steeds een muis bij de hand als je een spelletje wil spelen of een diapresentatie wil geven. En geef toe, het staat vooral stoer!

Eerst configureren

Om DroidPad aan de praat te krijgen, moet je eerst een apart Windows-programma installeren. Dat is nodig om straks aan je computer te vertellen dat hij naar je telefoon moet luisteren en vooral wat hij met de inkomende signalen moet uitspoken. Eens de Android-app geïnstalleerd maakt deze via wifi contact maakt met je laptop of desktop-pc. De app is gratis te verkrijgen in de Google Play Store.

En dan kan je indruk maken op je omgeving

Met een vingerveeg op je telefoon je computer bedienen. Of met een klik op de telefoon een gedroomde afstandsbediening hebben om je Powerpoint of fotopresentatie aan te sturen. Hoe handig is dat niet? Want wie heeft er al niet ‘al te vaak’ gemarteld met die half volwassen afstandsbedieningen voor presentaties? Neen, vanaf vandaag houden we het zelf in de hand - pardon - telefoon!

Meer uitleg kan je vinden op http://digitalsquid.co.uk/droidpad/docs/

Reacties