Vine, Twitter met beelden!

Vine, Twitter met beelden!

Twitter is natuurlijk geen onbekende. Dit bedrijf lanceerde pas een nieuwe applicatie Vine. Hiermee kun je korte filmpjes maken en delen. Voorlopig is deze app alleen beschikbaar voor iOs. Maar de andere platformen zullen snel volgen.

VineToen Twitter zijn oorspronkelijke dienst met korte tekstbrokken lanceerde werden her en der de wenkbrauwen opgetrokken. Wat kun je in hemelsnaam met 140 karakters? Zovele jaren verder kan niemand nog een wereld zonder Twitter indenken. Onze voormalige premier niet en evenmin de paus in Rome. Vandaag is bij een eerste kennismaking met Vine voor een stukje hetzelfde gevoel aanwezig.

Zes seconden video
Met Vine kunnen iPhone-gebruikers sinds vorige week korte videofragmenten van zes seconden opnemen en op Twitter posten. Het principe is eenvoudig. Zolang je vinger op het videoscherm ligt wordt er opgenomen. En dit tot zes seconden. Telkens je onderbreekt, wacht Vine tot het volgende vingermoment. Alle opnames worden netjes aan elkaar gekleefd en uiteindelijk in een oneindige lus gezet. Zes seconden lijkt kort, tot je het resultaat ziet. Je filmdebuut wordt onmiddellijk gedeeld op het platform.

Speelse animaties
Door dit naadloze knip- en plakwerk van videofragmentjes is het maken van een animatie kinderspel geworden. Een pint laten leeglopen in verschillende stappen, een poppetje laten bewegen over je bureauvlak, met muntstukjes animaties maken, het is allemaal mogelijk. De verbeelding is de enige begrenzing. Natuurlijk kun je zo ook je eigen Twitterberichten animeren. Spijtig genoeg is er ook een keerzijde aan de medaille. Zoals bij internet gebruikelijk, is de dienst nu al overspoeld door behoorlijk wat (ongezond) bloot. En Facebook was er als de kippen bij om de toegang tot de berichtenmuur voor Vine onmiddellijk af te sluiten.

Of Vine een blijver is, dat zal de toekomst uitwijzen. Maar voor speelvogels onder de lezers, is het zeker leuk om uit te proberen.

Reacties