Windows XP stopt ondersteuning

Windows XP stopt ondersteuning

Na 8 april 2014 stopt de ondersteuning van Windows XP en ontvang je geen beveiligingsupdates meer. Zorg dat je pc beveiligd blijft. Wat betekent de beëindiging van de ondersteuning voor Windows XP? Na 12 jaar stopt de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. Windows wil zich vanaf 8 april richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën om nieuwe ervaringen aan te bieden.

Daarom stopt Microsoft op 8 april 2014 met de technische ondersteuning van Windows XP en met de automatische beveiligingsupdates. Vanaf die datum zal Microsoft ook stoppen met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP. Als je Microsoft Security Essentials al hebt geïnstalleerd, blijf je enige tijd updates voor antimalwarehandtekeningen ontvangen. Dit betekent niet dat je pc beveiligd is, want Microsoft zal geen beveiligingsupdates voor je pc meer leveren.

Als je na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal je pc gewoon blijven werken, maar loop je wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico's. Je zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten.

Hoe blijf ik beschermd?

Er zijn twee manieren om na het beëindigen van de ondersteuning beschermd te blijven:

Je huidige pc upgraden

Maar heel weinig oudere pc's zijn geschikt voor Windows 8.1 (de nieuwste Windows-versie). We raden je aan de Windows-upgradeassistent te downloaden en te installeren om te zien of je pc voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 8.1. Als je pc geschikt is, kun je de upgrade uitvoeren.
Kom langs bij je Connect IT shop voor meer informatie. We kunnen je ook verder helpen indien een upgrade mogelijk is of misschien wil je wel een nieuwe pc kopen?

Een nieuwe pc kopen

Als je huidige pc niet geschikt is voor Windows 8.1, is dit het juiste moment om op zoek te gaan naar een nieuwe. Bekijk daarvoor eens onze brede selectie nieuwe pc's. Ze zijn krachtiger, lichter en stijlvoller dan ooit.

Vind de pc die bij je past.

Reacties